Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pe 1 martie, la Chişinău vor fi împărţite gratuit 2014 mărţișoare!

20 feb. 2014,, 17:50   Societate
4584 0
Foto: allias.ro
În capitală a fost lansată campania „Port Mărțișor сu drag”, menită să popularizeze simbolurile roşii-albe ale primăverii printre locuitorii capitalei. Ideea vine de la un grup de studenţi de la Universitatea de Stat din Moldova, care desfăşoară această acţiune al doilea an consecutiv.

„Anul trecut am confecţionat şi le-am dăruit chişinăuienilor pe străzi peste 300 de mărţişoare, a comunicat pentru NOI.md iniţiatoarea campaniei, Angela Ţurcan. Anul acesta, la acţiunea noastră au aderat cîţiva agenţi economici, care ne-au oferit încăperi pentru a desfăşura master-classuri, unde noi îi învăţăm pe copii şi pe părinţii lor să confecţioneze aceste accesorii tradiţionale. Sperăm că, fiind susţinuţi de entuziaşti, vom reuşi să adunăm o colecţie mare de mărţişoare, în orice caz, cel puţin 2014, pe care voluntarii noştri îi vor împărţi locuitorilor capitalei pe 1 martie”.

Pînă atunci însă echipa Angelei Ţurcanu planifică să desfăşoare şase lecţii demonstrative. Cea mai apropiată dintre acestea va avea loc sîmbătă, la 10.30, într-o cafenea de pe strada Puşkin, 15. Preţul biletului de intrare de 30 de lei, ce compensează cheltuielile pentru materia primă, va fi acoperit integral de către agentul economic.

„Sperăm că master-classurile vor atrage atenţia chişinăuienilor şi că ei nu doar vor participa la ele, dar şi vor purta la piept cu demnitate, pe 1 martie, aceste mici opere de artă. Mai multă informaţie puteţi găsi pe site-ul nostru martisor.md”, a relatat iniţiatoarea campaniei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?