X 
Cutremure stiri: 502

Expert: Bulgarii din Moldova sînt familiarizaţi cu „avantajele UE” şi nu-și fac iluzii în privinţa acesteia

19 feb. 2014,, 13:43   Societate
5904 3
Foto: grenada.md
Bulgarii din Moldova sînt familiarizaţi cu „avantajele UE” şi nu-și fac iluzii în privinţa acesteia”, consideră politologul independent Nicolai Ţveatcov, care este un bulgar etnic.

Comentînd, la solicitarea agenției "Infotag" faptul că bulgarii din raionul Taraclia, unde sînt cei mai mulţi, pledează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, acesta a menţionat că „conţinutul politicilor europene le cunosc nu din auzite”.

„De aceea nu există o bucurie deosebită în privinţa regimului liberalizat cu UE, promis Moldovei. Prima impresie, desigur, bucură, dar apoi înţelegi că pentru posibilitatea de a călători şi odihni peste hotarele ţării ţi-ai dăruit ţara companiilor străine. Omul, mai ales un familist, necesită în primul rînd un loc de muncă, cu condiţii şi remunerare adecvată, iar de rezultatele muncii depind celelalte beneficii”, a amintit expertul.

Acesta este convins că regimul liberalizat de vize cu UE nu va soluţiona aceste sarcini ale cetăţenilor Republicii Moldova.

„Bulgarii din Moldova cu siguranță ştiu asta”, a afirmat Ţveatcov.

Potrivit recensămîntului din 2004, în Moldova locuiesc (cu excepţia Transnistriei) 65 de mii de bulgari etnici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав