Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Corman a obţinut suportul liderilor grupurilor parlamentare pentru liberalizarea regimului de vize

19 feb. 2014,, 12:15   Politică
3168 0
Foto: trm.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, a obţinut susţinerea liderilor grupurilor politice ale Parlamentului European – Joseph Daul (Partidul Popular European), Hannes Swoboda (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor), Martin Callanan (Conservatorii şi Reformatorii europeni) şi Graham Watson (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor), în cadrul votului de săptămîna viitoare din Parlamentul European privind liberalizarea regimului de vize în UE pentru cetăţenii Moldovei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire al Serviciul de presă al Parlamentului, în cadrul întrevederilor recente de la Bruxelles Igor Corman a discutat cu oficialii europeni „agenda europeană a Republicii Moldova, situaţia politică internă, cursul armonizării legislaţiei naţionale cu cea europeană”.

Potrivit comunicatului, „oficialii europeni au remarcat evoluţiile pozitive înregistrate de Republica Moldova şi au menţionat interesul pentru dezvoltarea dialogului la nivel parlamentar”.

Igor Corman a adresat mulţumiri pentru susţinerea oferită ţării noastre în implementarea reformelor şi a subliniat importanţa dezvoltării relaţiilor de cooperare cu Parlamentul European, inclusiv după viitorul scrutin europarlamentar, care va avea loc la sfîrşitul lunii mai anul curent.

Miercuri, în ultima zi a vizitei, spicherul moldovean se va întruni cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

La începutul lunii februarie Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European a examinat raportul de îndeplinire de către Moldova a Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu UE şi a recomandat Parlamentului European să ia o decizie în acest sens. Pe 28 februarie raportul urmează a fi examinat de Parlamentul European şi după toate procedurile necesare regimul abolit de vize pentru cetăţenii Moldovei în ţările Uniunii Europene poate intra în vigoare deja de la 1 iulie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?