Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Cum a fost ucis Sorin Paciu

18 feb. 2014,, 18:25   Societate
8806 0
Foto: radioplai.md
Judecata din Fălești a terminat luni interogarea martorilor acuzării în cazul crimei produse la vînătoarea VIP din Pădurea Domnească. Ieri au fost interogate trei dintre ultimele treizeci de persoane, printre care, potrivit publicației kommersant.md, procurorul Procuraturii Generale Artur Sîrcu, participanți la vînătoare și personalul rezervației. Mîine instanța va examina toate materialele și rezultatele expertizelor efectuate în cadrul anchetei. Ulterior, instanța va audia martorii apărării acuzatului de omor, ex-judecătorul Gheorghe Crețu, și pe el însuși. Curtea a comasat „dosarul Crețu” cu alte trei dosare penale intentate împotriva fostului șef al agenției „Moldsilva” Ion Lupu, a directorului rezervației Pădurea Domnească, Denis Eremciuc, și inginerului pentru tehnica securității din cadrul rezervației, Valeriu Svestun.

Esența infracțiunii incriminate lui Crețu este prezentată în încheierea instanței de judecată cu privire la admisibilitatea cauzei fără participarea victimelor – asupra acestui aspect au insistat rudele lui Sorin Paciu. Potrivit versiunii procurorilor, expuse în concluzia publicată, pe 23 decembrie 2012, între orele 8.30 și 16.00, Gheorghe Crețu se afla în zona de frontieră a raionului Fălești la o vînătoare ilegală de mistreți în rezervația Pădurea Domnească. Acuzatorii afirmă că cei treizeci de participanți la vînătoarea ilegală, printre care, în afară de Crețu, erau și președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, procurorul general Valeriu Zubco, directorul Agenției „Moldsilva”, Ion Lupu, directorul rezervației, Denis Eremciuc (toți, cu excepția lui Pleșca, și-au pierdut ulterior funcțiile) au ucis cinci mistreți, astfel provocînd un prejudiciu statului de 25 de mii de lei.

Procurorii menționează, de asemenea, că în jurul orei 11.30, Crețu „din propria inițiativă, și-a schimbat poziția și a tras mai multe focuri peste limita stabilită”. În încheiere se menționează că Gheorghe Crețu a tras cu cartușe interzise, dintr-o armă de vînătoare MC 21-12, fabricată la o uzină din Tula (Rusia); arma era deținută legal. Procurorii consideră că Gheorghe Crețu nu a prevăzut posibilitatea unui accident în poziția din care a tras din armă, deși putea și trebuia să-l prevadă. În consecință, el l-a rănit pe Sorin Paciu, care, ulterior, a fost internat la Spitalul Raional Fălești, unde a decedat două zile mai tîrziu – pe 25 decembrie 2012. Inițial, Gherghe Crețu a negat faptul că a fost prezent la vînătoare. Mai tîrziu, recunoscînd că s-a aflat totuși printre vînători, ex-judecătorul a pledat nevinovat. El continuă să insiste asupra nevinovăției sale.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?