X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un deputat comunist comentează inițiativa lui Formuzal

18 feb. 2014,, 16:40   Politică
7360 1
Foto: noi.md
„Orice acorduri de coaliție pot fi încheiate numai în rezultatul alegerilor. La ora actuală eu nu văd niciun fel de perspective pentru ca Partidul Democrat să conteze pe o coaliție cu comuniștii”. Astfel a comentat deputatul din partea Partidului Comuniștilor Alexandru Petkov apelul başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, referitor la eliberarea Moldovei de criminalitatea legată de Partidul Democrat și de a încheia cu acest partid acorduri de coaliție.

Deputatul a subliniat că priveşte Partidul Democrat din perspectiva unui partid "totalitar, care trebuie să fie lichidat, iar liderii acestuia trimişi după gratii".

„Partidul Democrat este potenţialul partid care ar trebui declarat în afara legii. Acesta nu are dreptul de a acționa pe segmentul democratic. El a preluat controlul asupra justiției, instanțelor de judecată, mass-mediei, societății ‒ a capturat statul. În viziunea mea personală, principalii criminali sînt Plahotniuc și acoliţii acestuia: Lupu, Candu și Corman. De aceea, nu-i pot spune nimic nou, în acest sens, domnului Formuzal. Eu pot doar confirma că lupt pentru ca acest partid să fie lichidat ca fiind un evident grup criminal".

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, i-a trimis liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, o scrisoare în care a solicitat ca PCRM să-şi expună părerea referitoare la inițiativa de a curăţa de criminalitate puterea aflată la conducere și la disponibilitatea de a-și asuma angajamentele politice corespunzătoare. Iar în cazul în care va accede în următorul parlament, să evite orice acorduri de coaliție cu Partidul Democrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?