Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ucraina: Revenirea la violenţă este 'rezultatul' politicii occidentalilor, acuză diplomaţia rusă

18 feb. 2014,, 16:15   Externe
4356 1
Foto: vybor.md
Revenirea la violenţă în Ucraina este 'rezultatul direct' al politicii occidentalilor care au încurajat escaladarea tensiunilor, a acuzat marţi diplomaţia rusă, într-un comunicat legat de situaţia actuală de la Kiev, unde confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine au reizbucnit în cursul dimineţii.

'Ceea ce se petrece în prezent (în Ucraina) este rezultatul direct al politicii de conivenţă din partea acelor politicieni occidentali şi structuri europene care, de la începutul crizei, închid ochii la acţiunile agresive ale forţelor radicale din Ucraina, încurajînd escaladarea şi provocările faţă de puterea legală', se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de ITAR-TASS.

Diplomaţia de la Moscova face apel în acest context la opoziţia ucraineană să renunţe la ameninţări şi ultimatumuri şi să înceapă un dialog real cu puterea de la Kiev pentru găsirea unei soluţii la criza cu care Ucraina se confruntă de aproape trei luni.

Potrivit unor surse medicale citate de AFP, cel puţin 150 de manifestanţi au fost răniţi, între care 30 grav, în timpul confruntărilor violente care au reizbucni marţi la Kiev între manifestanţi şi poliţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?