Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Catherine Ashton: Rusia nu trebuie să se teamă de asocierea Ucrainei cu UE

18 feb. 2014,, 13:18   Externe
3413 2
Foto: pik.tv
Acordul de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană nu amenință interesele Federației Ruse. De această părere este Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă și de securitate, Catherine Ashton.

Ea consideră că Rusia nu are motiv să se teamă, deoarece nimic nu amenință relațiile ei istorice, sociale și economice cu țările vecine. Ea a afirmat că, potrivit datelor unor cercetări independente, Acordul de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană, inclusiv Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, nu vor avea un impact negativ asupra comerțului dintre Ucraina și Federația Rusă.

Ashton consideră că întreprinderile ruse de pe teritoriul Ucrainei vor avea doar de cîștigat de la accesul direct la piața internă UE.

Eurodeputatul a precizat că, în cazul în care creșterea importului va afecta economia Rusiei, atunci această problemă va fi soluționată cu ajutorul măsurilor de securitate din cadrul OMC și acordurilor existente dintre Ucraina și Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?