Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guțu: Noi nu am încălcat în niciun fel Regulamentul Parlamentului

17 feb. 2014,, 16:08   Politică
4025 5
Foto: noi.md
„Nu consider că am încălcat Regulamentul Parlamentului și cu atît mai mult Constituția țării, atunci cînd am schimbat denumirea fracțiunii”. Astfel a comentat pentru NOI.md deputata Ana Guțu intenția foștilor săi colegi de partid de a depune o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea modificării denumirii fracțiunii parlamentare a PL în „fracțiunea PLR”.

Potrivit lui Guțu, ei nu au constituit o nouă fracțiune, ceea ce în conformitate cu legislația este posibil doar în primele 10 zile după alegeri și formarea Parlamentului.

„Da, șapte deputați din doisprezece au avut o părere diferită. Noi am anunțat că părăsim partidul și constituim o fracțiune nouă. Toate acestea corespund articolului 68 al Constituției Republicii Moldova. Alegătorii care ne-au încredințat mandatele și au împărtășit poziția noastră ne-au cerut să schimbăm și denumirea fracțiunii. Asta am și făcut. Nu înțeleg de ce este așa de deranjat domnul Ghimpu. Probabil că și el nu se simte prea bine să fie cu noi sub aceeași denumire”, s-a arătat nedumerită Guțu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?