X 
Cutremure stiri: 502

Serghei Lavrov: UE caută să creeze o 'sferă de influență' în Ucraina

14 feb. 2014,, 18:00   Externe
4088 2
Foto: golos-ameriki.ru
Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov a acuzat, vineri, Uniunea Europeană că încearcă să creeze o 'sferă de influență' prin exercitarea de presiuni asupra Ucrainei pentru ca aceasta să opteze pentru relații mai strînse cu blocul comunitar în dauna relațiilor sale cu Rusia, informează Reuters și AFP.

În cadrul conferinței comune de presă cu ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită la Moscova, șeful diplomației ruse a avertizat Occidentul să nu se amestece în criza din Ucraina, adăugînd că ucrainenilor trebuie să li se permită să își rezolve problemele singuri.

'Sînt total de acord cu Frank-Walter Steinmeier că nu ar trebui să existe sfere de influență. Dar atrăgînd Ucraina de o anumită parte, spunîndu-i că trebuie să aleagă o parte sau alta, fie cu UE, fie cu Rusia, atunci Uniunea Europeană încearcă de fapt să creeze o astfel de sferă de influență', a spus Serghei Lavrov, în cadrul conferinței comune de presă.

'Acest lucru este vizibil și niciun cuvînt elegant nu va schimba acest fapt. Mi se pare că nu este deloc corect și politicos ca, atunci cînd se vorbește de libertatea de a alege, să trimiți în fiecare zi emisari. Ei vin la Kiev fără a fi invitați și încearcă să îi convingă pe liderii ucraineni să facă alegerile promovate de Uniunea Europeană și SUA'', a adăugat oficialul rus, cu același prilej.

Șeful diplomației ruse a avertizat Occidentul, în mai multe rînduri, că exercită presiuni asupra Ucrainei, iar joi a estimat că relațiile Rusiei cu Uniunea Europeană 'au atins momentul adevărului'.

Cancelarul german Angela Merkel urmează să se întîlnească cu liderii opoziției ucrainene Vitali Kliciko și Arseni Iațeniuk la Berlin, marțea viitoare, conform cotidianului german Bild.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав