X 
Cutremure stiri: 506

Un oficial rus atenționează despre noi divergențe în relația Chișinău-Tiraspol

13 feb. 2014,, 14:55   Societate
3113 4
Foto: oil.gas.su
Partea rusă își exprimă îngrijorarea în legătură cu inițiativa semnării de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu UE în acest an. Asta deoarece semnarea documentului va crea obstacole în procesul normalizării relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol. Declarația aparține viceministrului rus de externe Grigori Karasin și a fost exprimată pentru presa rusă.

Potrivit lui Karasin, faptul că Chișinău și Tiraspol au ales vectori de politică externă diametral opuși va genera probleme serioase în relația dintre cele două părți vizate în conflict.

„Avem îngrijorări serioase legate de prognozele experților, care consideră că apropierea Moldovei de UE, dar și căutarea unor modalități din partea Tiraspolului de racordare la Uniunea Vamală va deveni un impediment suplimentar în procesul îmbunătățirii relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol”, a remarcat Karasin.

Totodată, referindu-se la faptul că autoritățile transnistrene au decis să implementeze în regiune legislația Federației Ruse, oficialul a precizat că nu vede o problemă în asta atît timp cît inițiativa aparține în exclusivitate administrației de la Tiraspol. Karasin a îndemnat părțile să găsească soluții juste și durabile pentru problema transnistreană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав