X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Siria: Rusia prezintă la ONU o contrapropunere de rezoluție

13 feb. 2014,, 11:30   Externe
2573 0
Foto: agerpres.ro
Rusia a prezentat miercuri seară partenerilor săi occidentali din Consiliul de Securitate al ONU o contrapropunere de rezoluție asupra situației umanitare din Siria, au declarat diplomați, informează AFP.

Ambasadorii celor 15 țări ale Consiliului au avut marți un prim schimb de opinii asupra unui proiect de rezoluție occidentală și arabă pe care Rusia l-a respins. În timpul unei noi reuniuni convocate de Moscova, doar între ambasadorii celor cinci membri permanenți ai Consiliului /Statele Unite, Franța, Rusia, Marea Britanie, China/, Vitali Ciurkin a prezentat textul rus.

Acesta include unele elemente ale proiectului occidental și cei cinci ambasadori urmează să se reîntîlnească joi "pentru a încerca să fuzioneze cele două texte", a declarat un diplomat din Consiliu, fără a da detalii cu privire la proiectul Rusiei. "Există un sentiment că rușii sînt gata să discute", a spus el.

Nu se așteaptă ca negocierile să fie finalizate înainte de săptămîna viitoare. Occidentalii încearcă de mai multe zile să convingă Rusia să se alăture proiectului de rezoluție, care cere un acces umanitar îmbunătățit și "ridicarea imediată a asediului" în mai multe orașe siriene, dintre care Homs /centru/.

Dar oficialii ruși au considerat acest text inacceptabil, fiind prea critic față de regimul sirian și fără să nu pună suficient accent pe intensificarea atacurilor. "Consiliul de Securitate ar trebui să acorde atenție la un aspect la fel de important /al crizei din Siria/: creșterea terorismului", a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?