X 
Cutremure stiri: 506

CNA: Peste 70 de mii de lei s-au colectat ILEGAL la liceul „Mircea Eliade” (VIDEO)

12 feb. 2014,, 10:45   Societate
5031 0
Foto: noi.md
Colectarea banilor la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a avut loc ilegal, în urma acesteia fiind adunați în jur de 75 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă vicedirectorul Centrului Naţional Anticorupţie Cristina Țărnă, transmite NOI.md.

Potrivit ei, în total, peste 40 de părinți au oferit bani în sume de la 100 de lei pînă la 5 mii de lei.

De asemenea, au fost constatate nereguli şi în procesul de înregistrare a fundaţiei la Ministerul Justiţiei, dar şi încălcarea ordinului Ministerului Educaţiei care interzice colectarea banilor în şcoli.

Întregul pachet de documente acumulat în cadrul anchetei a fost expediat Procuraturii Buiucani.

„Este un fapt bine știut că există cadre care își fac meseria foarte bine. Centrul doar își face datoria și este greșită interpretarea că se urmărește știrbirea imaginii liceului”, a spus Cristina Țărnă.

Menționăm că anterior, în presă au fost publicate informații ce relevă că elevii liceului „Mircea Eliade” din Chișinău trebuie să achite o taxă anuală de peste 3.000 de lei.

În același timp, un grup de profesori din cadrul liceului susțin că scandalul din jurul colectării plăților neoficiale de la părinți reprezintă o campanie de denigrare dusă împotriva instituției.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав