X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SUA vor acorda ajutor Moldovei în vederea promovării vinurilor moldovenești pe piața americană

11 feb. 2014,, 12:18   Economie
3825 2
Foto: noi.md
SUA și-au manifestat interesul față de vinurile moldovenești și și-au exprimat intenția de a acorda ajutor autorităților Republicii Moldova în vederea promovării vinurilor moldovenești în rîndurile consumatorilor americani. Declarația aparține premierului Iurie Leancă și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu un grup de vinificatori. „SUA sunt o piață de desfacere importantă și trebuie să fim pregătiți pentru a beneficia de această șansă”, a subliniat șeful Executivului, menționînd că la începutul lunii martie pleca împreună cu un grup de vinificatori în SUA.

Totodată, premierul a îndemnat vinificatorii să participe la întrevederile cu oamenii de afaceri din Polonia, care vor fi organizate la Chișinău. În cadrul întrevederii, vinificatorii au cerut suportul Guvernului în vederea procurării, în leasing, a utilajelor pentru fabricile de vinuri, precum și sporirea subvențiilor la plantarea viței de vie și subvenționarea unor categorii de utilaje.

Iurie Leancă a cerut Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Oficiului Național al Viei și Vinului să prezinte o strategie de promovare a vinului moldovenesc peste hotare. A fost apreciat faptul că vinificatorii au contribuit esențial la colectarea fondurilor pentru promovarea vinurilor peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?