Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Rusia interzice moneda virtuală

11 feb. 2014,, 09:30   Externe
3037 0
Foto: money.ro
Procuratura din Rusia a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune bitcoin, arătînd că este ilegală folosirea monedei virtuale întrucît poate fi utilizată pentru spălarea de bani sau finanţarea terorismului.

"Sistemele pentru plăţi anonime şi monedele virtuale care au dezvoltat o circulaţie considerabilă - inclusiv cea mai cunoscută, bitcoin - sînt înlocuitori ai banilor şi nu pot fi utilizate de persoane fizice sau juridice", a transmis Biroul Procurorului General al Rusiei, citat de cotidianul New York Times.

Legea din Rusia prevede că rubla este singura monedă oficială şi introducerea oricărei alte monede sau înlocuitor este interzisă, a precizat instituţia.

Banca centrală din Rusia a avertizat, la sfîrşitul lunii ianuarie, că tranzacţiile cu bitcoin sînt speculative, din cauza riscului mare ca moneda să piardă foarte mult din valoare într-un timp scurt.

Biroul Procurorului General a informat că lucrează, împreună cu banca centrală şi alte agenţii, la înăsprirea reglementărilor şi prevenirea delictelor comise prin utilizarea pseudo-monedelor.

În SUA, unde comunitatea bitcoin este mult mai dezvoltată decît cea din Rusia, autorităţile investighează mai multe cazuri de activităţi ilegale comise utilizînd bitcoin.

La sfîrşitul anului trecut, China a interzis portalurilor de tranzacţionare a bitcoin din ţară să mai efectueze schimburi. Banca Chinei a interzis totodată băncilor să efectueze tranzacţii cu bitcoin, care nu are statut legal de monedă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?