Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Patriarhul Kirill: căsătoriile homosexuale sînt o amenințare la adresa civilizației umane

10 feb. 2014,, 03:01   Societate
5074 1
Fotо: pravmir.ru
Legile privind căsătoriile gay amenință civilizația umană, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, după liturghia oficiată duminică la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Kremlin , sărbătoarea pomenirii martirilor și mărturisitorilor Bisericii Ortodoxe Ruse, transmite "Interfax".

"S-ar părea că trebuie adoptate astfel de legi, care nu discriminează pe nimeni, că nimeni să nu fie discriminat în niciun fel. Dar aflăm deodată că nu este vorba despre o discriminare civilă, politică, economică, culturală ci despre ceva ce niciodată nu s-a considerat o discriminare. Este vorba despre viață intimă a persoanei" , - a spus el .

Potrivit patriarhului, susținătorii legalizării căsătoriilor gay "propun ca izvodul păcătos al acestei vieți să fie justificat prin lege". "Niciodată în istoria rasei umane legea de stat nu a fost utilizată pentru a justifica păcatul. Nici păgînii nu au avut așa ceva, deși conceptul păgîn de păcat era foarte neclar", - a spus Întîistătătorul bisericii ruse.

El a subliniat că "Dumnezeu a dat oamenilor astfel de legi, încălcarea cărora implică distrugerea civilizației umane. Și dacă vrem să trăim ca un popor, societate, civilizație umană nu putem sfida legile divine ale existenței umane ", - a spus Patriarhul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?