X 
Cutremure stiri: 506

Poliția percheziționează casa unuia dintre membrii CEC din Găgăuzia

7 feb. 2014,, 01:59   Societate
8921 11
Foto: ziuadevest.ro
În aceste momente, poliția din Chișinău percheziționează casa lui Anatolie Cara, unul dintre membrii Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, anunță gagauzinfo.md.

Bărbatul este vizat într-un dosar penal inițiat de Procuratura de la Chișinău cu privire la referendumul ilegal care a avut loc pe 2 februarie în autonomia găgăuză.

Aproximativ 10 oameni, toți ofițerii de poliție din Chișinău, precum și reprezentanți ai Procuraturii Generale sînt în acest moment în casa membrului Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia.

La fața locului este prezent și adjunctul procurorului UTA Găgăuzia, Eduard Velikov.

Adunarea Populară din Găgăuzia a decis să inițieze un referendum local către 2 februarie 2014, în care oamenii veniți la urne să decidă politica externă a regiunii – aderarea la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

Instanţa de judecată de la Comrat a constatat că desfăşurarea referendumului este contrar legislaţiei în vigoare, iar hotărârea Adunării Populare este ilegală. În pofida deciziei instanţei, autorităţile din regiune au declarat că nu vor ataca această decizie în instanțele superioare, dar că nici nu se vor conforma. Totodată, pe data de 2 ianuarie, Comitetul Executiv a adoptat o altă decizie prin care s-au alocat 60 mii lei pentru organizarea unei campanii de promovare a referendumului menţionat.

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pentru samovolnicie în acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав