X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Oficial european: Calea Moldovei spre UE este deja foarte aproape de sfîrșit

6 feb. 2014,, 16:50   Politică
3811 8
Foto: noi.md
Perspectiva calității de membru deplin al Uniunii Europene devine și mai reală decît în trecut pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu premierul Iurie Leancă, relatează NOI.md. Potrivit oficialului, în Europa crește determinarea de a-i ajuta pe moldoveni să se pregătească pentru acest moment istoric.

„Știm cît este de important pentru toți moldovenii procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Este esențial ca oamenii să înțeleagă că această apropiere este interesul fiecărui cetățean, nu numai interesul țării. Pot să confirm, în calitate de prim-ministru, că am început de la același nivel și că această perspectivă europeană e importantă nu numai pentru țară, ci și pentru toți cetățenii”, a spus oficialul.

Totodată, Donald Tusk susține că Polonia, va face tot posibilul ca condițiile de semnare a Acordului de asociere să fie pentru Republica Moldova și mai avantajoase decît pînă acum. „Această cale spre Uniunea Europeană este deja foarte aproape de sfîrșit”, a spus oficialul.

La rîndul său, premierul a spus că exemplul Poloniei, unde 82% din populaţie se pronunţă în favoarea Uniunii Europene, trebuie să reprezinte pentru Republica Moldova un argument puternic în drumul spre integrare europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?