X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Leancă: Exemplul Poloniei, unde 82% din populaţie se pronunţă în favoarea UE, trebuie să fie pentru Moldova un argument puternic (FOTO)

6 feb. 2014,, 15:50   Politică
3817 9
Foto: noi.md
„Exemplul Poloniei, unde 82% din populaţie se pronunţă în favoarea Uniunii Europene, trebuie să reprezinte pentru Republica Moldova un argument puternic în drumul spre integrare europeană”, a declarat joi premierul Iurie Leancă, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său polonez, Donald Tusk.

Potrivit agenţiei „Infotag”, premierul a felicitat guvernul polonez pentru drumul spectaculos parcurs în direcţia integrării europene, precizînd că Moldova are în persoana Poloniei un exemplu de succes. „Sînt sigur să experienţa Poloniei este una benefică pentru Republica Moldova”, a spus Leancă.

Premierul a menţionat că, cel tîrziu în septembrie 2014, Moldova va semna Acordul de asociere cu UE. „Acesta însă este doar un pas în calea noastră spre integrarea europeană. Scopul final este obţinerea calităţii de membru al UE”, a spus Iurie Leancă.

Premierul a menţionat că vizita la Chişinău a premierului polonez poartă o încărcătură simbolică, iar scopul vizitelor oficialilor străini este „de a transforma Moldova într-o zonă de stabilitate şi prosperitate”.

Iurie Leancă şi-a exprimat convingerea că investiţiile poloneze în Republica Moldova se vor amplifica în viitorul apropiat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?