X 
Cutremure stiri: 506

Întrevederea reprezentanţilor politici ai Chişinăului şi Tiraspolului la procesul de negocieri va avea loc vineri

5 feb. 2014,, 16:10   Societate
3166 0
Foto: vesti.md
Vineri va avea loc întrevederea, a doua din acest an, a negociatorilor principali ai Chişinăului şi Tiraspolului, a reprezentanţilor politici la procesul de negocieri în formatul 5+2 Eugen Carpov şi Nina Ştanski. Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare de pe lîngă guvernul Moldovei au comunicat agenţiei „Infotag” că întrevederea va avea loc la oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE. Prima întrevedere a avut loc la Chişinău acum două săptămîni.

Potrivit comunicatului, la întrevedere vor continua discuţiile în problemele de dezvoltare a relaţiilor dintre cele două maluri ale Nistrului şi despre cursul pregătirilor pentru a doua rundă de negocieri în formatul 5+2 din acest an, care va avea loc pe 27-28 februarie la Viena.

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a anunţat miercuri că Tiraspolul planifică discuţii asupra unui spectru vast de chestiuni referitoare la libertatea de circulaţie.

„Reprezentantul politic al Transnistriei intenţionează să acorde o atenţie deosebită tematicii economice în contextul modificărilor la legislaţia fiscală a Moldovei, intrate în vigoare recent, ţinînd cont de rezultatele şedinţei grupurilor de experţi (de lucru) în problemele economice, care va avea loc pe 6 februarie”, se spune în comunicat.

Marţi, după o întrevedere cu Serghei Gubarev, reprezentantul special al Rusiei la procesul de negocieri, şefa MAE-ului tiraspolean, Nina Ştanski, a declarat că la întrevederea de vineri speră să obţină de la Eugen Carpov explicaţii asupra modificărilor la legislaţia fiscală a Moldovei, care de la începutul anului îngreunează activitatea unor agenţi economici din Transnistria. Aceasta are legătură cu modificările la Codul fiscal al Moldovei care vizează şi modul de import al produselor supuse accizelor pentru nevoile tehnologice ale întreprinderilor transnistrene.

„Un fapt ce ne trezeşte un mare regret este acela că interacţiunea cu Moldova în ajunul celei de-a doua runde de negocieri s-a complicat serios şi poate pune în pericol însăşi desfăşurarea acesteia, iar dacă aceasta va avea loc, îi poate diminua rezultatele şi scădea eficienţa activităţii noastre”, a afirmat Ştanski.

În scopul elaborării agendei viitoarei runde de negocieri, noul reprezentant special al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, ambasadorul Radojko Bogojevic, a efectuat săptămîna trecută vizite la Chişinău şi Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав