X 
Cutremure stiri: 502

Ucraina – cauza războiului comercial între Rusia și UE

4 feb. 2014,, 02:24   Economie
5211 3
Foto: lb.ua
Săptămîna trecută Rusia a interzis importul de carne de porc din Uniunea Europeană în legătură cu detectarea pestei porcine africane în Lituania.

Publicația poloneză Gazeta Wyborcza consideră că embargoul ar putea fi începutul unui război comercial cu UE din cauza poziției Uniunii cu privire la Ucraina.

"După summit-ul de la Bruxelles, unde UE nu a abandonat Ucraina, Rusia a început un război comercial cu Europa – embargoul asupra livrărilor de carne de porc. Iar Belarus nu va cumpăra cartofi în UE" , - spune publicația.

"Moscova a început conflictul imediat după demararea summit-ului Rusia - UE, care a avut loc marți. Summit-ul a avut loc într-o atmosferă rece, din cauza Ucrainei", - scrie ziarul.

În Rusia se exportă aproximativ un sfert din totalul exporturilor UE de carne de porc, sau aproximativ 700.000 de tone, în valoare de 1,4 miliarde de euro.

Amintim, că un focar de pestă porcină africană s-a înregistrat în Lituania la 25 ianuarie. Rusia de mai mulți ani, fără succes, luptă cu această boală pe teritoriul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав