X 
Cutremure stiri: 502

Un deputat ATENȚIONEAZĂ cetățenii din Găgăuzia despre pericolul referendumului (VIDEO)

31 ian. 2014,, 12:50   Societate
5988 10
Foto: noi.md
Liderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, a lansat un mesaj la adresa cetățenilor din Găgăuzia, îndemnîndu-i să nu participe la referendumul local din 2 februarie, pe care politicianul îl califică drept provocare pusă la cale de anumite forțe politice de la Chișinău și Moscova.

Potrivit politicianului, referendumul din Găgăuzia reprezintă un joc politic gestionat de două mari partide aflate la guvernare, iar populația din regiune este folosită în această schemă.

„Concetățenii noștri găgăuzi trebuie să reziste provocărilor și să judece cu înțelepciune situația. Istoria nefericită a anilor '90 nu trebuie repetată. Regiunea autonomă găgăuză face parte din Moldova și la bune, și la rele, indiferent ce spun liderii de la Comrat. Aceeași oameni și grupuri de interes care v-au furat în ultimii ani vă folosesc acum în această provocare”, a precizat Godea.

Liderul PAD afirmă că referendumul din Găgăuzia a fost pus la cale de grupurile oligarhice de la Chișinău pentru a amîna implementarea reformelor impuse de Uniunea Europeană.

„Semnarea Acordului de asociere cu UE ar forța guvernarea să ia mîna de pe vamă, de pe justiție, ar obliga-o pe să se conformeze legii. Cetățenii din Găgăuzia nu trebuie să devină instrumente de șantaj pentru forțele de la Chișinău sau Moscova. Iată cui îi folosește această provocare”, a menționat Godea.

Deputatul nu exclude că liderii politici de la Chișinău ar face jocul Moscovei în problema Găgăuziei. În acest context, Godea cere Procuraturii Generale să intenteze dosare penale pe numele politicienilor de la Chișinău care au susținut „această provocare”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав