X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Un partid parlamentar solicită demisia unui ministru cu DOSAR CONTRAVENȚIONAL (VIDEO)

31 ian. 2014,, 12:08   Politică
4197 2
Foto: noi.md
Membrii Partidului Liberal fac un apel la adresa prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, prin care îi solicită să se adreseze președintelui țării, Nicolae Timofti, cu cererea privind demisia ministrului Educației, Maia Sandu. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că solicitarea vine în legătură cu acuzațiile din luna decembrie 2013 ale PL, la adresa Ministerului Educației. Atunci liberalii au anunțat că instituția ar fi colectat datele cu caracter personal de la profesori, elevii și părinții acestora, prin intermediul unor chestionare, relatează NOI.md.

Astfel, potrivit PL, deși Ministerul a negat informația, Centrul pentru Colectarea Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat pe marginea acestei chestiuni, iar Ministerul Educației a fost obligat să suspende colectarea datelor personale. Instituția însă nu s-a conformat acestei somații. Potrivit PL, pentru că ilegalitățile continuau, pe numele ministrului Maia Sandu a fost deschis un dosar contravențional pe motivul insubordonării față de deciziile Centrului.

„Facem apel către Iurie Leancă să se adreseze către președinte ca să fie demisă Maia Sandu. Noi dăm un exemplu prost pentru copii. Dumneaei nu trebuie să se ocupe cu încălcări grave, cu atît mai mult să învinuiască deputații. Nimeni nu are dreptul sa folosească funcția încredințată în interes personal sau de partid”, a spus liderul PL.

Mihai Ghimpu consideră că în spatele acestor acțiuni ar sta PLDM, iar colectarea datelor s-a făcut cu scopul de a frauda alegerile parlamentare.

Liberalii au solicitat Procuraturii să investigheze cazul pentru a stabili dacă datele colectate nu au fost transmise PLDM-ului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав