X 
Cutremure stiri: 506

Bugetul municipiului Chișinău pentru 2014 este unul electoral – declarație

30 ian. 2014,, 15:45   Societate
3525 0
Foto: noi.md
Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi, în lectură finală, bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2014. Proiectul de decizie privind bugetul prevede venituri de 2,66 miliarde de lei, cheltuieli de 2,8 miliarde de lei și un deficit bugetar de circa 139 de milioane de lei.

Proiectul bugetului a fost aprobat în lectura a doua cu 39 de voturi. Pentru adoptarea acestuia au votat consilierii PLDM, PCRM, PL și PLR. Consilierii socialiști s-au abținut de la vot. Potrivit consilierului liberal Oleg Cernei, proiectul de buget pentru 2014 este unul electoral, întrucît reflectă interesele de partid. Liberalul a precizat că propunerile făcute de consilieri în acest sens sînt populiste.

De cealaltă parte, președintele fracțiunii PLDM în CMC, Ghenadie Dumanschi, a precizat că bugetul pentru 2014 este unul acceptabil și că veniturile la buget sînt mai mari cu 50 la sută, în raport cu anul 2011.

Deficitul bugetar urmează a fi acoperit din privatizarea proprietăților publice și din sursele de finanțare externe, a precizat șefa Direcției finanțe a Primăriei, Veronica Herța. Consilierii comuniști, dar și cei socialiști au criticat tendința autorităților de a acoperi deficitul bugetar prin împrumuturi externe.

Totodată, șefa Direcției finanțe a respins acuzațiile înaintate anterior de consilierii comuniști, care au calificat bugetul municipiului pentru 2014 drept unul antisocial. Mai mult, funcționara a precizat că ponderea cheltuielilor sociale este mai mare în acest an.

Menționăm că cei mai mulți bani, în 2014, vor fi alocați pentru educație – circa 1,1 miliarde de lei, ceea ce constituie circa 42 la sută din suma totală a bugetului municipal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав