X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

În mai multe județe din România a fost decretată STARE de ALERTĂ

29 ian. 2014,, 16:50   Externe
3297 0
Foto: bzc.ro
Sudul și sud-estul României se află, pentru a doua oară în decurs de o săptămînă, sub avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol, ce vor expira mîine dimineață, la ora 10.00. Meteorologii au emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol, ce vizează județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea intră în vigoare la ora 15.00 și va dura pînă la ora 22.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol ce vizează județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit avertizării, în zonele respective vîntul va prezenta intensificări la rafală de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpada va fi puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea va fi aproape zero.

Avertizarea COD ROȘU de viscol este valabilă în intervalul 15.00 - 22.00.

În cadrul unei discuții avute în această dimineață cu premierul Victor Ponta, directorul ANM a explicat în ce condiții se emite codul roșu.

"Stratul de zăpadă trebuie să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vîntului să depăşească 80-90 km/oră", a declarat Ion Sandu.

Drumuri și porturi închise, trenuri anulate

La această oră, circulația rutieră este blocată pe tronsonul București - Fetești al Autostrăzii Soarelui, pe A3 București - Ploiești și pe 23 de drumuri naționale.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul poliției Române, din cauza condițiilor meteo au fost închise și porturile Mangalia, Midia, Constanța Nord și Constanța Sud Agigea.

În ceea ce privește traficul feroviar, 177 de trenuri au fost anulate, iar pe opt linii sînt restricţii de circulaţie, potrivit CFR Călători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?