X 
Cutremure stiri: 502

Conducerea APG: În Găgăuzia nu ajung banii din fondurile europene

27 ian. 2014,, 14:28   Societate
2861 2
Foto: blogspot.com
Conducerea legislativului UTA Gagauz Yeri este îngrijorată de faptul că în autonomie nu ajung mijloacele financiare alocate Republicii Moldova din fondurile europene. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședinții Adunării Populare a Găgăuziei, Demian Caraseni și Alexandru Tarnavschi, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Ambasadei Franței în Moldova, relatează Gagauzinfo.md.

Tarnavschi a solicitat diplomaților francezi să contribuie la implementarea proiectului privind îmbunătățirea nivelului de viață. Oficialul de la Comrat a informat reprezentanții Ambasadei Franței despre promisiunea făcută anterior de șeful de atunci al Delegației UE în Moldova, Dirck Schuebel, privind acordarea asistenței autonomiei în valoare de 5 milioane de euro. „Însă, în legătură cu faptul că mandatul lui Dirck Schuebel s-a încheiat, această problemă a rămas deocamdată suspendată”, a menționat Tarnavschi.

În cadrul discuțiilor s-a menționat că fondurile europene „sînt repartizate selectiv și în Găgăuzia banii nu ajung”. „Cu ajutorul posibilităților care sînt în Franța dorim să ne dezvoltăm, oamenii noștri merită un trai decent”, a punctat Caraseni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав