X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Deputat: Norma constituțională nu mai este valabilă în Moldova

25 ian. 2014,, 13:40   Politică
5140 5
Foto: noi.md
Declarația a fost făcută de deputatul comunist, Alexandr Petkov, vineri, 24 ianuarie, după eșuarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, din cauza lipsei fracțiunilor partidelor de guvernare.

”Noi am fost și astăzi martorii unei atitudini absolut iresponsabile din partea majorității parlamentare printr-o încălcare vădită a normei constituționale, a Regulamentului Parlamentului. Dînșii nici măcar nu au venit. Aici nu este vorba de protest, aici este vorba de sfidarea normelor constituționale, de uzurparea puterii în stat. Ei au arătat întregii lumi că nu mai este valabilă norma constituțională prin care se prevede convocarea ședințelor Parlamentului în condițiile Constituției”, a constatat deputatul.

În context, Petkov a amintit că fracțiunea PCRM a propus pentru sesiunea extraordinară audieri ”pe marginea a două probleme esențiale legate de libertățile fundamentale și autonomia legală”, accentuînd că în Parlament au fost înregistrate două proiecte de lege pentru a soluționa problemele apărute în audiovizual și autonomia financiară a autorităților publice locale.

”Noi avem proiect de lege înregistrat și insistam să discutăm și să-l adoptăm cît mai repede posibil, cu siguranță într-o discuție cît mai largă și în ședințele Parlamentare și cu societatea civilă”, a concretizat deputatul.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului pe o durată de două zile a fost solicitată de fracțiunea PCRM pentru a desfășura audieri la subiectul libertății mass-media și a problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale după impunerea plafonării taxelor locale, care vor duce la pierderi de 200 mil lei la bugetele locale.

Fracțiunile partidelor de guvernare nu s-au prezentat la sesiune, liderii acestora – Ion Hadîrcă, Marian Lupu și Valeriu Streleț – declarînd cu o zi mai devreme că nu văd necesitatea discuțiilor urgente pe marginea celor două subiecte. Totodată, cei trei oficiali au spus că au propria agendă parlamentară și propriile proiecte de lege la cele două subiecte, care vor fi discutate în ședințele ordinare ale Parlamentului din sesiunea de primăvară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?