X 
Cutremure stiri: 506

Reacția Chișinăului: Gestul KGB-ului transnistrean este o AMENINȚARE

24 ian. 2014,, 13:38   Societate
3732 0
Foto: vesti.md
Acțiunile Tiraspolului reprezintă o ameninţare directă la adresa mecanismului actual de pacificare. Aceasta este poziția delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control. Delegația condamnă declarațiile KGB-ului transnistrean care acum două zile, a cerut Chișinăului să-și retragă toate structurile de forță din regiune, relatează NOI.md.

„Această acțiune reprezintă o ameninţare directă la adresa mecanismului actual de pacificare şi o tentativă de diminuare a rolului Comisiei Unificate de Control în gestionarea ordinii publice în or. Bender, asigurarea securităţii şi neadmiterea acţiunilor de destabilizare a situaţiei în Zona de securitate”, menționează sursa citată.

Membrii delegației susțin că includerea acestui subiect pe agendă a fost blocată, deoarece poziţia părţii moldoveneşti nu a fost susţinută de către unele delegaţii ale Comisiei. Totodată, delegaţia Republicii Moldova a făcut apel către reprezentanţii Federaţiei Ruse, Ucrainei şi Misiunii OSCE privind necesitatea luării „unei atitudini faţă de declaraţiile serviciilor speciale transnistrene şi acţiunile provocătoare care destabilizează situaţia în regiune”.

Menționăm că unii experți susțin că cerința KGB-ului transnistrean este un răspuns la politica externă unilaterală a Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав