X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Irina Hakamada: În Ucraina este posibil un război de gherilă

23 ian. 2014,, 11:06   Externe
9454 0
Foto : tvoiomsk.ru
Astăzi în Ucraina nimeni nu vorbește despre Uniunea Europeană, a declarat într-un interviu pentru postul leton de radio «Baltkom» fostul politician rus Irina Hakamada. Potrivit ei, părțile implicate în evenimentele din Ucraina nu sînt în măsură să ajungă la un acord. "Este nevoie de o terță parte. Posibil, elita de business, care ar putea ajuta autoritățile și opoziția să negocieze", - a declarat Hakamada, potrivit mixnews.lv.

"Uniunea Europeană nu mai este pe agenda Ucrainei. Uniunea Europeană nu poate rezolva situația din țară. Rolul Kremlinului în această poveste este ambiguu – nu este clar ce vrea Moscova – să nu admită în niciun caz scindarea Ucrainei, sau, dimpotrivă, să o devoreze", - a precizat Hakamada.

Ea a subliniat de asemenea că nu o lasă presimțirea războiului civil. "Dacă nu vor fi introduși noi jucători, nu vor avea loc discuții eficiente la masa rotundă, Ucraina o așteaptă un război civil. Dar, voi sublinia că este puțin probabil ca opoziția și autoritățile să ajungă la un acord, pentru că acum Ianukovici nu va demisiona", - a spus Hakamada.

Potrivit ei, există posibilitatea, ca în această poveste să cîștige componenta agresivă a puterii, și atunci ei vor fi capabili să suprime opoziția. "Dar, ei vor reuși să suprime protestele doar pentru o vreme, și atunci Ucraina va fi cuprinsă de un război de gherilă ", - a concluzionat politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?