X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

A pretins 350 de euro pentru a mușamaliza un accident, dar a fost prins

23 ian. 2014,, 10:50   Societate
2513 0
Foto: delate.info
Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut în flagrant delict de către angajaţii Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA, fiind suspectat de corupere pasivă.

Declarantul susține că polițistul a pretins de la el 350 de euro ca să nu-l tragă la răspundere penală pentru comiterea unui accident rutier pe traseul Cahul-Chişinău.

În cererea depusă la CNA denunţătorul susţine că 200 de euro urmau să ajungă la expertul judiciar al Centrului de Medicină Legală Cahul pentru denaturarea concluziei medico-legale privind cauzarea leziunilor corporale grave în cazul accidentului.

În urma măsurilor operative de investigaţie, poliţistul a fost reţinut. După percheziţia corporală, în buzunarul bănuitului au fost găsiţi 350 de euro. Tot aseară şi expertul judiciar a fost escortat pentru audieri la sediul DGT Sud. Statutul procesual al acestuia urmează să fie stabilit.

În cazul dat a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 de unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?