X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Banca Europeană de Investiții va realiza noi proiecte în Moldova

23 ian. 2014,, 11:10   Economie
4652 0
Foto: businessinsider.com
Banca Europeană de Investiții (BEI) va continua să ofere asistență Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de vicepreședintele BEI Wilhelm Molterer în cadrul întrevederii cu premierul Iurie Leancă. Oficialii au discutat proiectele investiţionale comune aflate în proces de realizare şi perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, relatează NOI.md.

Wilhelm Molterer a menționat că BEI va oferi în continuare asistenţă pentru realizarea proiectelor de reabilitare a drumurilor naţionale şi va susţine financiar proiectele ce vizează alinierea sistemului vocaţional la necesităţile pieţei de muncă din domeniu. Acest lucru va asigura atît crearea a noi locuri de muncă, cît şi o calitate înaltă a lucrărilor în cadrul proiectelor de infrastructură.

Totodată, vicepreședintele BEI a exprimat interesul băncii pentru susţinerea unui proiect de promovare a exporturilor produselor agricole moldoveneşti în Uniunea Europeană. Proiectul dat va oferi resurse financiare ieftine şi pe o durată mai lungă antreprenorilor din sectorul agricol care vor dori să-şi extindă capacitatea de producţie şi să îmbunătățească calitatea produselor pentru a se conforma standardelor europene, valorificînd astfel oportunităţile oferite de Acordul de liber schimb între Republica Moldova şi UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?