X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Peste 70 de localități din Moldova rămîn fără energie electrică

22 ian. 2014,, 10:55   Societate
2837 0
Foto: point.md
Întreprinderea ”Gas Natural Fenosa” în permanență mărește numărul brigăzilor de intervenție pentru înlăturarea deteriorărilor liniilor de curent electric, a comunicat pentru NOI.md șeful Serviciului de presă al companiei, Vasile Gribincea.

Potrivit sursei citate, în dimineața zilei de astăzi, la locul avariilor au plecat 91 de brigăzi, însă, în pofida eforturilor depuse, numărul localităților rămase fără electricitate este în creștere. Astfel, dacă ieri localitățile rămase fără energie electrică erau în număr de 60, apoi azi dimineață numărul lor a ajuns la 72. Cauza deteriorării liniilor de electricitate este aceeași – copacii și crengile mari căzute din cauza chiciurii și zăpezii.

Situația este agravată de faptul că au fost afectate și liniile de tensiune înaltă, ceea ce a întrerupt energia electrică în rețelele de presiune joasă. Un asemenea caz s-a produs la stația întreprinderii „Moldelectrica” din satul Ursoaia din raionul Căușeni, unde, din această cauză, fără curent electric au rămas 19 localități.
Cea mai complicată situație rămîne în raioanele Ialoveni, Ștefan Vodă și Anenii Noi.

Conducerea companiei „Gas Natural Fenosa” amintește populației despre necesitatea respectării cu strictețe a măsurilor de securitate. În cazul depistării unor deteriorări ale liniilor electrice trebuie imediat anunțate subdiviziunile din apropiere ale întreprinderii. Este interzisă înlăturarea de sine stătătoare a deteriorărilor și atingerea firelor rupte. În cazul deconectării energiei electrice trebuie scoase din priză electrocasnicele. Și cel mai important lucru – nu trebuie lăsați copiii fără supraveghere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?