Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Apariţie MISTERIOASĂ pe Marte. Ce au surprins sateliţii Google Maps pe suprafaţa planetei (VIDEO)

19 ian. 2014,, 13:52   Ştiinţă şi IT
11679 0
Foto: jurnalul.ro
Sateliţii Google Maps au descoperit o structură bizară pe suprafaţa planetei Marte. Această structură ar avea o lungime de 160 de metri şi o lăţime de 95 de metri.

Culoarea structurii este diferită de cea a mediului înconjurător şi se pare că este construită într-o groapă.

Foștii angajați NASA, printre care și Richard Hoagland sau dr. Michael Malin, dezvoltatorul proiectului Mars Orbiter Camera – o cameră de fotografiat care a fost montată la bordul Mars Global Surveyor – susțin că le-au trecut prin mînă sute sau chiar mii de fotografii cu Planeta Roșie. Cele mai multe dintre aceste fotografii indicau diverse structuri din piatră precum piramide, cupole, pereți drepți îngropați pe jumătate în solul marțian sau chiar ruinele unor orașe.

Cei doi foști cercetători au declarat că aceste structuri sînt impresionante și probabil că sînt atribuite civilizației care a trăit în trecutul îndepărtat pe Marte, atunci cînd planeta deținea o atmosferă și apă din abundență.

Pentru a-și demonstra teoria, cei doi oameni de știință au prezentat o fotografie care a fost efectuată pe 24 martie 2006 pe Marte și care indică o structură interesantă, scrie efemeride.ro. Atunci cînd imaginea este analizată în detaliu, fiecare pixel al fotografiei reprezintă 2,34 metri, se observă numeroase grupuri de structuri care par să se îmbine.

“Dacă te uiți atent în interiorul craterului poți vedea mai multe canale și căi de acces aparent drepte. Totul pare acoperit cu un strat de nisip sau pămînt care s-a depus de mii și mii de ani. Dar cum putem fi siguri că acestea sînt de fapt niște ruine? Dacă am avea o imagine de referință similară de pe Terra atunci ar fi mai simplu să facem această legătură. Din fericire există o regiune în Iran, unde există ruinele mai multor orașe abandonate. Dacă comparăm imaginile celor două structuri, cea de pe Terra și cea de pe Marte, ajungem să constatăm că sînt asemănătoare“, a declarat Richard Hoagland.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий