Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reglementarea conflictului transnistrean – una dintre priorităţile de bază ale preşedinţiei Elveţiei în OSCE, în 2014

17 ian. 2014,, 10:05   Societate
3123 0
Foto: theiranproject.com
Reglementarea conflictului transnistrean este una dintre priorităţile de bază ale preşedinţiei Elveţiei în OSCE, în 2014. Despre aceasta a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Viena, ministrul Afacerilor Externe al Elveţiei, Didier Burkhalter, prezentînd priorităţile preşedinţiei ţării sale în OSCE.

Potrivit agenţiei „Infotag”, diplomatul a recunoscut că „progresul nu poate avea loc imediat şi că reglementarea este imposibilă fără acordul ambelor părţi”.

„În pofida acestui fapt, credem cu fermitate că politica de aşteptare, la fel, nu este o ieşire din situaţie”, a spus actualul preşedinte al OSCE.

Acesta şi-a exprimat speranţa că anul va fi unul de succes pentru extinderea colaborării europene în cadrul OSCE.

„Principala sarcină a Elveţiei în calitate de preşedinte al OSCE este consolidarea stabilităţii în Europa”, a accentuat Didier Burkhalter.

Printre priorităţi se numără şi facilitarea împăcării şi colaborării în Balcanii de Vest, activizarea dialogului cu Caucazul de Sud, inclusiv în privinţa Karabahului de Munte, consecinţele conflictului din 2008 în Georgia.

Elveţia şi Serbia au preluat preşedinţia OSCE de la Ucraina, care a prezidat organizaţia în 2013. Elveţia a prezidat deja organizaţia în 1996.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?