Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Sancțiuni mai DURE pentru șoferii care încalcă regulile de circulație (VIDEO)

15 ian. 2014,, 12:03   Societate
8648 6
Foto: noi.md
Amenzile pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere vor fi înăsprite. Cel puțin așa a solicitat în cadrul ședinței Guvernului prim-ministrul Iurie Leancă, în contextul accidentelor rutiere ce au avut loc în seara zilei de ieri și dimineața zilei de astăzi, în care și-au pierdut viața 10 persoane, relatează NOI.md.

Premierul i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne ca într-o săptămînă să vină deja cu propuneri privind înăsprirea sancțiunilor.

„Vreau să fac un apel pentru toți șoferii să conducă atent și responsabil, căci graba face să avem astfel de tragedii. Este responsabilitatea șoferului să avem condiții care nu ar pune viața lui și a pietonilor în pericol, să nu accepte copii duși în brațe. Domnule Recean v-aș solicita ca în termen de o săptămînă să veniți cu înăspriri la Codul rutier și cu amenzi mai dure pentru șoferii care încalcă legislația”, a cerut Leancă.

În contextul numeroaselor încălcări ale circulației rutiere, șeful cabinetului de miniștri s-a referit și la tînărul cu automobilul de lux urmărit de polițiști.

„Politia rutieră trebuie să extindă verificările inopinate, încit să fie nu doar operațiuni «Nopți albe», dar și operațiuni «Zile negre»”, a punctat premierul.

De asemenea, Iurie Leancă a solicitat Ministerului Educației și Ministerului Tehnologiei Informației şi Comunicaţiilor să monitorizeze atent calitatea studiilor în școlile auto din republică.

„Cu toții auzim cum se obțin aceste permise. Nu exclud că nivelul de predare nu este unul care face ca șoferii să fie mult mai pregătiți”, a adăugat premierul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?