Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Londra: din grădina botanică regală a fost furat cel mai mic nufăr din lume (VIDEO)

14 ian. 2014,, 16:00   Externe
4383 0
Foto: pbase.com
Serele din grădinile regale britanice de la Londra au fost săptămîna trecută teatrul unui furt cel puțin ciudat: a fost furat un nufăr extrem de rar. Scotland Yardul a declanșat o anchetă, deocamdată fără rezultat, relatează metronews.fr.

Poliția londoneză a fost anunțată luni că din serele din Kew Gardens — grădina botanică a familiei regale — lipsește o specie de nufăr foarte rară. Furtul ar fi fost comis joi în sera cu numele prințului Charles, iar poliția a făcut un apel la martori care ar putea da indicii.

Planta furată, Nymphaea thermarum, este considerată cel mai mic nufăr din lume. Descoperită în 1987 în Rwanda — se numește și 'nufăr pigmeu de Rwanda'—, planta acvatică a dispărut de atunci în stare sălbatică din cauza distrugerii habitatului său natural.

Dincolo de valoarea sa inestimabilă pentru știință, micul nufăr are astfel și o importantă valoare de piață. În prezent, ultimele exemplare ale plantei — care nu depășește mărimea unei monede de 1 euro — se găsesc la Grădina botanică din Bonn (Germania).

'Personalul nostru se ocupă cu multă grijă de conservarea plantelor și, atunci cînd apar asemenea incidente, este o adevărată lovitură pentru moralul lui. Tratăm acest furt cu mare seriozitate', a spus Richard Barley, director al departamentului horticol al Grădinilor Regale britanice. Se pare că furtul este opera unor specialiști: planta crește mai degrabă în mîl decît în apă, așa încît hoțul a fost nevoit să o scoată cu mare precauție de pe lacul cu nuferi din grădina de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?