Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Un procuror a fost reținut pentru acte de corupție

14 ian. 2014,, 10:25   Societate
4212 0
Foto: hotnews.md
Un procuror împreună cu un complice au fost reţinuţi în seara zilei de ieri, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de corupţie, transmite publika.md.

Procesul penal a pornit după ce o persoană a depus o plîngere la Procuratura Anticorupţie în care reclama că un individ i-ar fi promis că pentru 700 de euro poate influenţa un procuror să adopte o decizie favorabilă în cadrul unui proces contravenţional în care figura petiţionarul.

Pe marginea acestui caz Procuratura Anticorupţie a declanşat o urmărire penală pentru trafic de influenţă şi a organizat, împreună cu Direcţia securitate internă a MAI, documentarea şi prinderea în flagrant, cu o transă de 400 de euro, a persoanei care pretindea că poate influenţa procurorul la rezolvarea cazului. În cadrul audierilor făptuitorul a declarat că urma să transmită banii unui procuror din Procuratura raionului Ocniţa.

În baza acestor depoziţii, procurorul general Corneliu Gurin a iniţiat urmărirea penală în privința procurorului din cadrul Procuraturii raionului Ocniţa, iar în seara zilei de ieri, procurorul a fost reţinut în flagrant, imediat după primirea sumei de 400 de euro de la bănuitul de comiterea traficului de influenţă.

Procurorul şi complicele său au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi sunt plasaţi în izolatorul CNA.

Procurorul general a dispus efectuarea de verificări pe acest caz, în cadrul unei anchete penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Exercitarea urmăririi penale este dispusă Procuraturii Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?