X 
Cutremure stiri: 506

În Moldova se va deschide o filială a Institutului Cervantes

14 ian. 2014,, 10:00   Societate
3564 0
Foto: cronicaromana.ro
La Chişinău se va deschide o filială a Institutului Cervantes cu scopul promovării în Moldova a limbii şi culturii spaniole. Despre acest fapt a comunicat luni, în cadrul întrevederii cu preşedintele Nicolae Timofti, ambasadorul Regatului Spaniei în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual, care îşi încheie misiunea în Moldova.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referinţă la Serviciul de presă al şefului statului, acesta a confirmat susţinerea conducerii Spaniei a tendinţelor europene ale Republicii Moldova, a salutat parafarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană şi şi-a exprimat convingerea că Acordul va fi semnat în 2014.

Potrivit spuselor diplomatului, Spania susţine şi anularea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti a reconfirmat voinţa politică a autorităţilor de la Chişinău de a realiza programul de reforme, care vor permite Republicii Moldova ralierea la standardele şi valorile Uniunii Europene. Şeful statului i-a mulţumit ambasadorului Estanislao de Grandes Pascual pentru contribuţia lui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, exprimîndu-şi convingerea că apartenenţa popoarelor noastre la spaţiul latinităţii va facilita atît dezvoltarea dialogului politic, cît şi cooperarea economică şi culturală dintre ţările noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав