X 
Cutremure stiri: 502

Moldova nu va repeta soarta Ucrainei – declarație

13 ian. 2014,, 17:30   Societate
4170 2
Foto: moldova.org
Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, este convins de faptul că Moldova nu va merge pe urmele Ucrainei în ceea ce privește semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. O declarație în acest sens a fost făcută de oficialul european într-un interviu pentru ziarul „Timpul”.

Potrivit oficialului, clasa politică de la Chișinău a demonstrat că este angajată față de semnarea Acordului de asociere, iar în eventualitatea unor erori din partea guvernării populația va lua atitudine.

„Aveți o societate civilă care se maturizează, o populație care concepe standardele europene ca standarde pentru guvernare, transparență și deschidere. Populația, desigur, va trage la răspundere guvernarea, dar și politicienii, de o modalitate cu totul diferită de cum se întîmpla anterior și acesta este un proces de europenizare a oamenilor”, a precizat Tapiola.

Șeful delegației UE la Chișinău s-a arătat optimist și în ceea ce privește liberalizarea regimului de vize cu UE, fiind convins de faptul că fluxul migrațional nu va crește după ce UE va adopta această decizie.

Precizăm că un studiu al agenției americane STRATFOR relevă că Moldova și Georgia vor avea în 2014 aceeași soartă ca și a Ucrainei, cu presiuni economice, politice și de securitate din partea Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав