Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Scandal diplomatic în SUA. Consul general adjunct la New York, inculpată pentru fraudă și fals în declarații

10 ian. 2014,, 12:30   Externe
5336 0
Foto: citinews.net
Diplomata indiană a cărei arestare a provocat luna trecută o scurtă criză diplomatică a părăsit, ieri, Statele Unite, în aceeaşi zi în care un juriu pronunţa inculparea sa, a anunţat procurorul general din Manhattan.

„Un juriu a inculpat-o pe Devyani Khobragade, pentru cele două capete de acuzare - fraudă cu viza şi fals în declaraţii”, a declarat procurorul Preet Bharara într-un e-mail, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Cu toate acestea, nu va fi nevoie să se organizeze înfăţişarea în faţa instanţei pentru această inculpare. Am înţeles că acuzatei i s-a oferit recent imunitate diplomatică şi că astăzi (joi) a părăsit Statele Unite”, a adăugat procurorul, în acest e-mail, trimis judecătorului care se ocupa de dosar.

Misiunea diplomatică a Indiei la Naţiunile Unite a refuzat orice comentariu.

Devyani Khobragade, consul general adjunct la New York, a fost arestată pe 12 decembrie pe cînd îşi ducea copiii la şcoală şi reţinută timp de 48 de ore.

Justiţia americană a acuzat-o că şi-a exploatat bona, tot de origine indiană, că a minţit şi a falsificat documente pentru a îi obţine acesteia o viză de lucru.

În timpul detenţiei, diplomata a fost percheziţionată corporal, fapt ce a stîrnit indignarea autorităţilor de la New Delhi, care au luat măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite, în special împotriva diplomaţilor şi ambasadei americane în India.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?