Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Armata turcă depune plîngere împotriva condamnării pentru complot a sute de ofițeri

3 ian. 2014,, 10:30   Externe
3731 0
Foto: rpod.ru
Statul Major al armatei turce a depus o plîngere împotriva condamnării a sute de ofițeri în cadrul a două procese pentru complot la adresa guvernului islamo-conservator, care este zguduit de un scandal de corupție fără precedent, a informat presa, potrivit AFP.

Instituția militară a depus în mod formal, la 27 decembrie, o plîngere în acest sens la Parchet, a precizat canalul de televiziune NTV.

În cazul 'Ergenekon', un tribunal din Silivri a condamnat la închisoare, în luna august 2013, un număr de 275 de acuzați, printre care numeroși ofițeri, aleși și jurnaliști, suspectați de a fi încercat să răstoarne guvernul premierului Recep Tayyip Erdogan.

În august 2012, același tribunal din Silivri condamnase peste 300 de militari, printre care generali cu patru stele, la 13 pînă la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de complot, în 2003, împotriva regimului Erdogan.

Un recent scandal de corupție a condus la încarcerarea a peste 20 de apropiați ai puterii și a cauzat demisia unor miniștri și o amplă remaniere ministerială.

Într-un comunicat publicat săptămîna trecută, forțele armate turce au dat asigurări că nu doresc să fie implicate în dezbaterile politice în curs.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?