X 
Cutremure stiri: 501

DORINŢELE lui Băsescu, pentru anul 2014 pot genera un scandal internațional (VIDEO)

2 ian. 2014,, 02:54   Politică
13922 23
Foto: libertatea.ro
Preşedintele Traian Băsescu a fost vizibil emoţionat, marţi seară, în timpul declaraţiei pe care a făcut-o la intrarea într-un restaurant din Predeal, unde şi-a petrecut Revelionul.

Traian Băsescu a fost aşteptat de jurnalişti la intrarea în restaurant, care l-au întrebat pe şeful statului ce îşi doreşte pentru noul an.

"Mi-aş dori ca nu numai cîţiva politicieni, dar şi românii să gîndească la relaţia noastră viitoare cu Moldova", a spus preşedintele Traian Băsescu.

El a arătat că, din punctul său de vedere, 2014 trebuie să fie "anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pămînt românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român".

Aceste declaraţii vor deranja, cu siguranţă, pe premierul modovean, care consideră că problema unirii cu România nu este pe agendă. Republica Moldova are nevoie de mesaje de susţinere pentru integrarea în UE, nu de declaraţii ca ale preşedintelui Traian Băsescu care să scindeze societatea, a declarat în 23 decembrie premierul moldovean, Iurie Leancă.

Aflat la Bucureşti, Leancă a afirmat, la Antena 3, că declaraţii de genul celor ale preşedintelui Băsescu privind unirea cu România creează probleme suplimentare şi şi-a exemplificat afirmaţia prin faptul că, imediat după ce preşedintele a lansat această idee, au existat poziţii din partea minorităţii găgăuze din sudul Moldovei, precum şi din partea Dumei ruseşti privind o consolidare militară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав