X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Ministrul de externe al Rusiei reproșează țărilor NATO că se conduc după fobii antirusești

25 dec. 2013,, 14:30   Externe
5168 6
Foto: mn.ru
Țările membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)manifestă fobii antirusești și se conduc după spaimele 'războiuluirece', consideră ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat marți deagenția de presă RIA Novosti.

'A te ghida în afacerile actuale după fobiile (războiului rece) dintr-o epocă apusă nu este productiv și nu relevă clarviziune', a declarat Lavrov, într-un interviu acordat postului de televiziune RT, preluat de agenția de presă menționată.

Ministrul de externe rus a declarat că Moscova este interesată de cooperarea cu vecinii săi și dezvoltă relații cu toate aceste țări. 'Dar de îndată ce acestea se adună împreună în cadrul NATO, încep să erupă fobiile antirusești', a remarcat Lavrov.

'În cazul unor parteneri ai noștri din Europa se manifestă, nu fără influența acestor fobii, dorința de a păstra liniile de demarcație și chiar de a le muta mai spre Est. A examina starea de lucruri de pe continentul nostru vast, Eurasia, prin prisma fie cu noi, fie împotriva noastră este un joc cu sumă nulă', a mai spus șeful diplomației ruse.

Consiliul Rusia-NATO ar trebui să contribuie la aprofundarea încrederii, 'care astăzi lipsește atât de mult în relațiile euroatlantice', a apreciat ministrul rus.

Într-o altă ordine de idei, Serghei Lavrov a criticat 'încercările' de a transforma Ucraina într-un obiect al jocului actual geopolitic. 'Încercările de a face din Ucraina un obiect al luptei geopolitice vor fi catastrofale atât pentru Ucraina, cât și pentru Europa, întrucât contrazic aspirațiile europene moderne și obiectivele avansate în trecut de oameni politici importanți, care au vorbit despre un spațiu comun de la Atlantic la Urali', a afirmat Lavrov în interviul pentru RT, citat de RIA Novosti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?