Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Modificarea parametrilor bugetari demonstrează lipsă de conlucrare între Guvern şi Parlament - fost ministru al Finanţelor

24 dec. 2013,, 12:47   Societate
2147 0
Foto: europalibera.org
"Modificarea parametrilor bugetari pentru anul 2014 pe ultima sută de metri demonstrează lipsă de conlucrare între Guvern şi Parlament", consideră fostul ministru al Finanţelor, Mihai Manoli.

Solicitat de reporterul "Infotag" să comenteze decizia deputaţilor coaliţiei de guvernare de a majora veniturile şi cheltuielile pentru anul 2014 cu 84 milioane de lei faţă de proiectul bugetului de stat aprobat de Guvern, ex-ministrul a menţionat că decizia nu este una dintre cele mai bune.

"Întotdeauna între Guvern şi Parlament trebuie să existe o conlucrare eficientă dacă dorim ca lucrurile să evolueze pozitiv în ţară. Elaborarea proiectului bugetului de către Ministerul Finanţelor începe de prin luna februarie. Pînă a ajunge la Guvern, indicatorii propuşi trebuie să fie nu doar coordonaţi cu toate structurile abilitate, dar să fie şi reali. Nu este bine că se ia asemenea decizii fără a fi consultată opinia Guvernului", a spus Manoli.

Potrivit lui, de obicei, în prima lectură se adoptă principalii parametri bugetari -veniturile, cheltuielile şi deficitul.

"Faptul că în a treia lectură se modifică aceşti parametri demonstrează că nu s-a lucrat bine la elaborarea bugetului de stat pe anul 2014. Într-adevăr, situaţia este una complicată, cu atît mai mult că în acest an bugetul nu a fost supus unor dezbateri ample în cadrul comisiilor parlamentare şi a fost adoptat cu întîrziere", a menţionat Manoli.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?