Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Vreme rea în Franța și Marea Britanie

24 dec. 2013,, 10:30   Externe
2804 0
Foto: obzormd.com
Rafale de vînt puternice însoțite de ploi violente au lovit, luni, Franța și Marea Britanie unde două persoane au murit, iar un bărbat a fost dat dispărut și multe zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric, în timp ce traficul a fost serios perturbat în ambele țări, transmite AFP.

Un bărbat și o femeie au murit în Marea Britanie în accidente separate. În Franța, un marinar rus a fost dat dispărut în nord-vestul țării unde o furtună puternică a lăsat fără curent electric mii de de locuințe și a provocat perturbări importante ale traficului. 23 de departamente franceze se află sub cod portocaliu în întreaga țară.

Circa 240.000 de locuințe în Franța, în principal în partea de vest a țării, se aflau fără electricitate marți dimineața, potrivit autorităților.

Transportul feroviar ar fi și el afectat în partea de nord-vest a Franței, în special între Caen și Cherbourg.

În Marea Britanie, au fost anulate circa 30 de curse din cele aproximativ 1.300 operate pe aeroportul Heathrow din Londra, în timp ce pe aeroportul Southampton, din sudul Angliei, au fost suspendate toate zborurile.

Companiile naționale de căi ferate și-au redus și ele serviciile sau au anulat o serie de curse.

Rafale violente de vînt au afectat și Irlanda, unde peste 5.000 de linii telefonice au fost întrerupte.

Mai multe legături maritime au fost de asemenea întrerupte în Canalul Mînecii între Franța și Marea Britanie sau Spania, ca urmare a avertismentelor meteo de vînt puternic începînd de marți în partea de nord-vest a Franței.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?