X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Voronin a crescut cu patru poziții în TOP 10 cei mai influenți politicieni ai anului 2013 (VIDEO)

23 dec. 2013,, 13:20   Societate
4741 1
Foto: trm.md
Premierul Iurie Leancă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat și liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, se plasează pe primele trei locuri în TOP 50 cei mai influenți politicieni ai anului 2013. Studiul elaborat de către Institutul de Analiză și Consultanță Politică a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

În continuare, pe locurile 4 și pînă la 10 s-au clasat: șeful statului, Nicolae Timofti; primarul capitalei, Dorin Chirtoacă; prim-vicepreședintele democrat, Vladimir Plahotniuc; deputatul PLDM, Valeriu Streleț; liderul democrat, Marian Lupu; ministrul de Externe, Natalia Gherman, și spicherul Parlamentului, Igor Corman.

Comparativ cu luna decembrie 2012, Iurie Leancă și Nicolae Timofti au urcat cîte o poziție, în timp ce Vlad Filat a coborît cu una. De asemenea, Vladimir Voronin a urcat patru poziții în TOP, iar Marian Lupu a scăzut cu patru poziții. O creștere esențială în TOP 10 au înregistrat Natalia Gherman și Igor Corman care au urcat cu 24 și, respectiv, 19 poziții.

De menționat că pe durata anului curent, în TOP 3 cei mai influenți politicieni s-au plasat Iurie Leancă, Vlad Filat, Vladimir Voronin, Igor Corman, Natalia Gherman și Dorin Chirtoacă.

La elaborarea TOP-lui au participat 32 de experți care au apreciat politicienii cu note de la 1 la 10, în funcție de influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media și perspectivele politice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав