Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Сele mai marcante ÎNCĂIERĂRI între deputații Radei Supreme a Ucrainei (VIDEO)

19 dec. 2013,, 11:48   Externe
3376 2
Foto: aif.ru
La 12 decembrie Rada Supremă de legislatura a șaptea a aniversat un an de activitate. Momentele memorabile ale acestei perioade au fost încăierările și blocările tribunei. Iată care au fost cele mai marcante confruntări parlamentare.

La 12 decembrie 2012 după ce au ascultat imnul național și pregătindu-se să depună jurămîntul, deputații aproape imediat s-au încăierat. Din sală au fost expulzați cu forța doi deputați care au ajuns în parlament pe listele partidului "Batikivșcina", dar au refuzat să intre în fracțiunea parlamentară a acestei formațiuni politice.


A doua zi, 13 decembrie, s-au încăierat deputații din opoziție cu forțele pro-guvernamentale. Încăierarea a început, deoarece unii deputați au votat pentru ei înșiși și pentru colegii absenți.



Anul 2013 a început cu o încăierare în Rada Supremă. La 11 ianuarie parlamentarii au răsturnat chiar unul dintre pomii de Crăciun din sala de ședințe.



La 5 februarie 2013 motivul pentru încăierare a fost cererea opoziției ca deputații să voteze personal. În timpul încăierării opoziția a blocat tribuna. Acest blocaj a durat 17 zile, deputații din opoziție își petreceau noaptea în sala de ședințe, pledînd pentru ca fiecare deputat să voteze pentru sine.

Următoarea luptă s-a dat în sala de ședințe la 19 martie. Drept motiv servit faptul că deputatul A. Efremov a vorbit în limba rusă. Deputații s-au înghesuit lîngă tribună. Deputatul din opoziție Irina Seh s-a pomenit cu buza disecată și ochelarii rupți. Ea, la rîndul său, i-a mușcat unui „regional” urechea.



La 24 mai Parlamentul a dezbătut legea limbii. Potrivit opoziției, legea conferea limbii ruse statutul de limbă de stat. Opoziția a blocat tribuna și a încercat să pătrundă în prezidiu.



După doar două săptămîni, la 6 iunie, în sala de ședințe s-au luat la harță deputații regionali și cei ai partidului Svoboda. Opoziția din nou a constatat că unii parlamentari votează pentru colegii absenți.



A doua jumătate a anului a trecut fără încăierări: parlamentarii au lucrat la adoptarea legilor de integrare europeană. Și, deși înțelegere deplină în sala de ședințe nu a fost, încăierări nu s-au produs. Cu toate acestea, anul s-a încheiat cu blocada clădirii parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?