X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Parlamentarul rus Roman Hudeakov propune mărirea contingentului militar rus din Transnistria

18 dec. 2013,, 16:10   Societate
5091 3
Foto: topwar.ru
Deputatul Dumei de Stat al Federaţiei Ruse din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, Roman Hudeakov, propune mărirea contingentului militar rus din Transnistria, în vederea prevenirii tentativelor de rezolvare a problemei teritoriale din partea României şi a Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la presa rusă, legislatorul a declarat aceasta în cadrul şedinţei de miercuri a Dumei de Stat.

"Consider oportună extinderea contingentului militar rus din Transnistria, care va face posibilă prevenirea provocărilor în stilul lui Saakaşvili, un asemenea scenariu nu mai pare neverosimil", a spus Hudeakov, care este originar din regiunea transnistreană şi pînă nu demult a condus filiala din Transnistria a Partidului Liberal Democrat.

"România realizează o propagandă activă pentru unirea cu Moldova, dar pentru aceasta trebuie soluţionat conflictul transnistrean. În calea uniri a rămas problema nesoluţionată cu Transnistria, unde locuiesc peste 200 mii de cetăţeni ai noştri şi unde la frontieră se află forţele ruse de menţinere a păcii. Nu vor dori cumva autorităţile moldoveneşti şi române să rezolve rapid, cu forţa, problema teritorială?", s-a întrebat Hudeakov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?