Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Mihai Ghimpu: PLDM şi PD trebuie să se gîndească bine la viitor

13 dec. 2013,, 14:49   Politică
6273 6
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat (PD) nu vor reuşi să formeze o coaliţie din două partide după alegerile parlamentare din 2014. Va fi nevoie de a treia componentă şi aceea vom putea fi doar noi. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA de către liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor a precizat că PL ar fi gata să facă coaliţie postelectorală doar cu partide de orientare democratică.

„Partidele componente ale actualei coaliţii se duc în jos şi trebuie să se gîndească foarte bine cum pot să menţină o putere democratică. Ceea ce fac ei nicidecum nu e de ajuns – ei oricum nu au posibilitatea să formeze o coaliţie din două partide, e nevoie de a treia componentă electorală şi aceştia sîntem noi. Atunci mă întreb: de ce îşi permit ei să menţină în Parlament o fracţiune falsă în frunte cu Hadârcă, cînd ea nu mai reprezintă Partidul Liberal? PL este în opoziţie!”, a declarat Mihai Ghimpu.

Întrebat despre posibilitatea creării unui bloc electoral comun al forţelor democratice şi proeuropene, liderul PL a declarat că „aşa ceva nu o să fie”. „Ce să discutăm, dacă nu o să fie? Dă, Doamne, să se întîmple acest lucru după alegeri, pentru că oricum 22 de ani de democraţie au arătat că partidele de centru-dreapta niciodată nu au avut posibilitatea să cîştige de unii singuri majoritatea în parlament ca să poată forma guvernul. Acest lucru e posibil doar prin coaliţie, alianţă. Şi de data aceasta tot aşa va fi şi trebuie să se producă acest lucru, indiferent de rezervele pe care le avem unul faţă de altul. Aşa cum nu am avut o altă alternativă nici în 2009 şi nici în 2010, aşa va fi şi în 2014”, a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?