Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Liberalii sînt împotriva privatizărilor

12 dec. 2013,, 18:04   Societate
3944 0
Foto: noi.md
Partidul Liberal este împotriva privatizării instituțiilor medicale. În acest sens, ei au înregistrat o inițiativă legislativă privind completarea Legii cu privire la administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice. Acesta are drept scop fortificarea sistemului de sănătate prin includerea instituţiilor medico-sanitare publice în lista bunurilor nepasibile de privatizare și excluderea posibilității ca acestea să fie scoase din proprietatea statului, transmite NOI.md.

Autorii proiectului de lege susțin că în ultima perioadă unele dintre instituțiile medicale sînt cu insistență supuse privatizării. „Instituţiile medico-sanitare publice reprezintă pilonii sistemului de sănătate în Republica Moldova, supunerea privatizării acestora pune în pericol sistemul de ocrotire a sănătății în întregime. Instituţiile respective sînt de uz, interes public și sînt implicate direct în activitate pentru satisfacerea nevoilor colectivităţii, realizînd interesul general al statului – protecția sănătății populației”, se menționează în nota informativă a documentului.

Mai mult, liberalii susțin că bunurile care fac obiectul proprietății publice nu pot fi înstrăinate pe cale voluntară și nu pot constitui obiect al gajului sau al unei alte garanţii reale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?