Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Deputații Dumei de Stat i-au luat apărarea lui Tuleanțev

12 dec. 2013,, 15:46   Societate
4071 1
Foto: ria.ru
Deputații Dumei de Stat a Rusiei vor urmări derularea dosarului penal intentat lui Tuleanțev și va reacționa la cele întîmplate. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, membrul Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Externe, Alexandr Babakov.

„Cînd te uiți la unii vecini, care fără succes bat pragurile UE, se creează impresia că prin fiecare acțiune ei încearcă să obțină o nouă, ultimă recomandare, care îi va ajuta neapărat. Uneori această dorință capătă forme stranii și inacceptabile pentru oamenii raționali. Din această categorie face parte și acuzarea de incitare la ură națională pentru posterul dedicat Zilei Victoriei, precum și anularea acestei zile sfinte în Moldova. Colegii noștri, probabil, au uitat că pentru aderarea la UE nu e nevoie de recomandări din partea NSDAP, iar cei pentru onoarea cărora ei luptă în birourile lor prăfuite au fost deja condamnați acum aproape 70 de ani pentru crime de război. Duma de Stat va urmări cu atenție derularea acestui dosar penal și va reacționa prin metode parlamentare și ale diplomației populare”, a declarat oficialul rus.

Amintim că în ziua în care Moldova a parafat Acordul de asociere cu UE, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, procuratura l-a pus sub acuzare pe președintele Mișcării Obștești „Patria – Uniunea Euroasiatică”, Igor Tuleanțev. Drept motiv a fost un banner dedicat Zilei Victoriei, care l-a ofensat pe primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?